hu.news
3517

Tagle bíboros: Bukott evangélista, megveti a latin misét, a jópofizó események népszerűsítője

"Hogyan evangelizálhatná Tagle a világot, ha azt Manilával sem tudja rendesen megtenni?" - kérdezi Ivan Pulanco orvostan hallgató a Twitteren. Ferenc pápa december 8-án nevezte ki Tagle bíborost …More
"Hogyan evangelizálhatná Tagle a világot, ha azt Manilával sem tudja rendesen megtenni?" - kérdezi Ivan Pulanco orvostan hallgató a Twitteren.
Ferenc pápa december 8-án nevezte ki Tagle bíborost a Népek Evangelizációjának Kongregáció prefektusává.
Manila egyházmegyével kapcsolatban Pulanco észrevette, hogy Tagle manilai érsekként "nagyon keveset" tett, hogy ellensúlyozza a szekták, kultuszok és a szekularizmus felemelkedését. Emellett "megveti a latin misét".
Pulanco szerint Tagle evangelizációs konferenciái "jópofizó beszédek" hírességekkel, ahol énekelnek, kisebbségeket mutogatnak, pedig semmi közük nincs a Katekizmussal kapcsolatos technikákhoz.
#newsAhfwtpsxfg
Gratia copiosa
Nem talalt. Jezsuita szeminariumba jart. Ratzinger biboros mutatta be II. Janos Palnak, aki a Nemzetkozi Teologiai Bizottsagba nevezte ki.
szterzsebet
"Jezsuita szeminariumba jart ..." ■ Szabad megkerdeznem mire gondolsz ? Ma ez jot vagy rosszat jelent? Ha jol tudom Kanada miniszterelnoke is ilyen jellegu iskolaba jart .. ma Kanadaban legalis a fu ... a homo-oruletrol nem is beszelve , hogy a homo-felvonulasokon az elso sorba mutatjak .. minden ami egy orszagot szetrohaszt abban elen jar! Vagy Fidel Castro .. aki 2 jezsuita iskolaba is jart ...…More
"Jezsuita szeminariumba jart ..." ■ Szabad megkerdeznem mire gondolsz ? Ma ez jot vagy rosszat jelent? Ha jol tudom Kanada miniszterelnoke is ilyen jellegu iskolaba jart .. ma Kanadaban legalis a fu ... a homo-oruletrol nem is beszelve , hogy a homo-felvonulasokon az elso sorba mutatjak .. minden ami egy orszagot szetrohaszt abban elen jar! Vagy Fidel Castro .. aki 2 jezsuita iskolaba is jart ... (1. privately funded, Jesuit-run Dolores School in Santiago * 2. Jesuit-run El Colegio de Belén in Havana) ■ Akkor most ez jot vagy rosszat jelent .. vagy eppen semmit sem?
Gratia copiosa
Ortutay Gyula, aki piaristakhoz jart a katolikus iskolak felszamolasaban vett reszt. Eppenseggel tenyleg semmit nem jelent sokszor barmilyen felekezeti iskolaba jaras. Van aki halat adna Istennek a kegyelemert, van aki nem. Ismerek olyant, aki bencesekhez jart es nem orul es nem szereti oket. Mindenesetre kiemelkedoen jo tanulo volt az emlitett szeminariumban es az is ketsegtelen, hogy teljesen …More
Ortutay Gyula, aki piaristakhoz jart a katolikus iskolak felszamolasaban vett reszt. Eppenseggel tenyleg semmit nem jelent sokszor barmilyen felekezeti iskolaba jaras. Van aki halat adna Istennek a kegyelemert, van aki nem. Ismerek olyant, aki bencesekhez jart es nem orul es nem szereti oket. Mindenesetre kiemelkedoen jo tanulo volt az emlitett szeminariumban es az is ketsegtelen, hogy teljesen normalis ha olyan valakit valasztanak barmilyen feladatra, akiben a vezetonek bizalma van es nemcsak neki, de elodeinek is. Azt hittem amit irtam ez olvashato ki. Masreszt az is kiolvashato, higy ha valaki ujsagiro, mert hiszen naponta tobb hirt kozol ezen az oldalon a posztolo ismeretlen, annak kell legyen egy perce arra, hogy utana nezzen mirol es kirol ir. Konkretan nekem is ellenorizni kellett magamat, mert en jexsuita kozepiskolara emlekeztem, de szeminarium. Meg Benedek papa idejen figyeltem fol ra, mert elsirta magat, sot zokogitt amikor a papa ele terdellt es az a fejere tette a voros biborosi biretumot. Aki ide ir, ugy latszik nincs sok szemelyes elmenye es hadilabon all erzelmileg a katolicitassal. De lehet ebben tevedek, remelhetoleg.