hu.news
1382

Áruló marxista: Ferenc pápa teremtménye bemocskolja a limai széket

Lima érseke, Carlos Castillo tanbeli baklövései, pocsék teológiája, és inkább egy kommunista provokátorra, mint egy lelkipásztorra jellemző botlásai "mindennaposak" - írja Luciano Revoredo a LaRazon.pe oldalon (július 26).

A surcói Szent Jakab-templom 450 éves ünnepségén egy "nagyon beszédes" Castillo hangsúlyozta, hogy Spanyolország védőszentjeként Szent Jakab "egy erőszakos ember képét tükrözi".

Revoredo kifejtette, hogy Jakabot azért ábrázolják karddal, mert ő volt az első apostol, aki mártírként halt meg, és a spanyol hívek a reconquista idején lóháton, védelmezőként ábrázolta.

Castillo Jakabot "szó szerint bűnösnek" nevezte, míg Revoredo tisztázza, hogy a szentek lényege, hogy példaként használjuk őket, nem pedig, hogy becsméreljük őket.

Revoredo szerint az a probléma, hogy Castillo a baloldali politikai előítéleteit "mindig osztályszemléletből" helyezi a püspöki munka elé, például a surcói templomot építő őslakos munkásságra összpontosítva.

Revoredo megállapítja: "A limai széket, amely nagy érsekeket és bíborosokat ismert, most egy áruló marxista becsmérli és mocskolja be".

Egy anekdota: A hatóságok üdvözlésekor Castillo betekintést engedett tudatalattijába, amikor a tűzoltóság főnökét ("Jefe de los Bomberos") Jefe de los Ronderosnak ("a szabadságharcosok főnöke") nevezte.

#newsQguwkzacbo

Bazsó-Dombi Attila