hr.news
239

Njemački biskupi "prezirnim odmahivanjem ruke" ignorirali Vatikan

Kvalificirani dogmatski teolozi pripadaju oklevetanoj manjini među njemačkim biskupima i njihova razumna argumentacija nema mnogo izgleda protiv ideološke zaslijepljenosti biskupske većine.

Kardinal Gerhard Müller piše ovo na Kath.net (26. studenog), pozivajući se na tekstove koje su kardinali Ladaria i Ouellet predstavili njemačkim biskupima tijekom njihovog posjeta ad limina.

Ti su tekstovi "s jedne strane preplemeniti u tonu, a s druge strane previsoki na teološkoj razini da bi postigli preispitivanje među svojim adresatima", analizira Müller.

Ladariju (78) i Ouelleta (78) njemački su biskupi interno ignorirali prezirnim odmahivanjem ruke kao "viškove spremne za mirovinu" koji će "uskoro više neće biti bitni".

Müller zapaža "perfidnost odbijenog priznanja rimskog magisterija". Pokazuje to, kaže, i činjenica da su njemački biskupi, samo dva dana nakon povratka iz Rima, zaokrenuli crkveno radno pravo u smjeru ateističko-materijalističke homoseksualne ideologije.

Njihov je glavni cilj, kaže on, transformirati kršćanstvo u "građansku religiju sekularne države i religijski uglavnom agnostičkog društva u cjelini".

Biskupi podilaze "modernom svijetu (što god to bilo)" kao pružatelju socio-psiholoških usluga.

Slika: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsRzamhdellq