Bazsó-Dombi Attila
3335

Szlovák politikusok a WHO járványügyi szerződését a nemzetek gyengítésére irányuló "globalista" törekvésnek nevezik

"A globalistáknak tetszett az emberek feletti ellenőrzés a COVID alatt, ezért a jövőben is ezt akarják az új szabványnak tekinteni" - mondta Milan Uhrík európai parlamenti képviselő, a Republikánus Mozgalom elnöke.

Megjegyzés: Ez a cikk automatikusan gépi fordításban készült magyarra.

Szlovák politikusok felszólalnak az Egészségügyi Világszervezet világjárványügyi egyezménye ellen, amelyet élesen bíráltak, mert az a nemzetek szuverenitását akarja felülírni globális járványkitörések idején. Észtország már elutasította a tervezett szerződést, Új-Zéland pedig a fékre lépett.
"A globalistáknak tetszett az emberek feletti ellenőrzés a COVID alatt, ezért a jövőben is ezt akarják az új szabványnak tekinteni" - mondta Milan Uhrík európai parlamenti képviselő, a Republikánus Mozgalom elnöke. mondta aa szlovák hírügynökség szerint Denník N. "Erre készül az új világjárványügyi megállapodás."
A WHO Pandémiáról szóló szerződésének tervezetét, amely a tervek szerint 2024-ben, a 77. Egészségügyi Világközgyűlésen kerül majd megvitatásra, a következő formában készítik el tervezett "globális megállapodás a világjárvány megelőzéséről", amely a szervezet 194 tagországára vonatkozna. Amint a LifeSiteNews jelentett, a világjárványügyi megállapodás állítólag "a világjárvány megelőzése, a felkészültség és a reagálás terén a lehető legteljesebb nemzeti és nemzetközi együttműködés révén nagyobb méltányosságot és hatékonyságot kíván elérni".
A kezdeményezés 2021 decemberében indult, válaszul arra, amit a WHO "a nemzetközi közösség katasztrofális kudarcának nevezett a koronavírusos betegség (COVID-19) világjárványra adott szolidaritás és méltányosság terén tanúsított szolidaritás és méltányosság terén".
A WHO Nemzetközi Egészségügyi Szabályzatának (IHR) új módosításaival párhuzamosan előterjesztett javasolt szerződés kritikusai a következőket mondták komoly aggályokat vetett fel a globalizált közegészségügyi ellenőrzéseknek a tagállamok szuverenitására gyakorolt hatásáról. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója érvelt hogy a szerződéssel szembeni ellenállás "félretájékoztatáson" alapul, és hogy a nemzeti szuverenitás elvesztésével kapcsolatos aggodalmak "badarságok".
Ghebreyesus állításaitól függetlenül azonban Szlovákiában, ahol a választók nemrég megválasztották az ellentmondásos populista Robert Fico miniszterelnököt, a politikusok a küszöbön álló szerződés ellen emelik fel szavukat. Egyes törvényhozók szerint a szerződés egy "globalista" kísérlet arra, hogy a vészhelyzetre való felkészülés álcája alatt átvegyék a hatalmat az egyes nemzetektől.
Tomáš Taraba, az SNS (Szlovák Nemzeti Párt) környezetvédelmi minisztere úgy érvelt, hogy "a kormány nem fog beleegyezni semmilyen olyan WHO-szerződésbe, amely a nemzeti szuverenitást bármilyen világjárvány kezelésében egy nemzetek feletti testületre ruházná át". Denník N.
Elmondta, hogy a nemzeti szuverenitás átruházásának ilyen terve "a szerződés munkadokumentumaiban kering", "ahol a WHO-nak állítólag joga van megtagadni az államok szuverenitását és az emberi jogokat".
Úgy tűnik, hogy maga a szlovák miniszterelnök is elutasította a WHO által javasolt világjárványügyi egyezményt.
A populista vezető, Fico kampányolt ellenezte az ukrajnai katonai segítségnyújtást, határozottan ellenezte a közel-keleti országokból érkező tömeges migrációt, és elutasította az LMBT-programot. Bár pályája elején a kommunista párt tagja volt, a baloldali csoportok és a baloldali pártok tekintélyelvűnek gúnyolták. összehasonlítva a magyar konzervatív vezetővel Orbán Viktor és Donald Trump volt amerikai elnök nacionalista retorikája és a jelenlegi globalista prioritások elutasítása miatt.
Egy November 17-i beszéd, az újonnan megválasztott miniszterelnök állítólag azt mondta, hogy pártja "nem fogja támogatni az Egészségügyi Világszervezet hatáskörének megerősítését a szuverén államok rovására a járványok elleni küzdelem irányításában".
A közösségi médiában megosztott beszéd angol fordítása szerint Fico "ostobaságnak" minősítette a szerződést, amelyet "csak a kapzsi gyógyszeripari cégek találhattak ki, amelyek érzékelni kezdték egyes kormányok ellenállását a kötelező védőoltásokkal szemben".
"A Szlovák Köztársaság alkotmánya szerint az ilyen nemzetközi megállapodások érvényességéhez az Egészségügyi Világszervezet javára a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának jóváhagyása szükséges" - mondta állítólag, hozzátéve, hogy "nem hiszi, hogy a szuverén szlovák politikai pártok kifejezik ezt a jóváhagyást", pártja pedig "biztosan nem fogja".
A LifeSiteNews nem tudta függetlenül ellenőrizni Fico beszédének angol fordításának pontosságát. Hasonló fordítás volt a közzétett Dr. William Makis, a COVID-ellenőrzések ellenzője által írásban. A lefordított beszédben Ficónak tulajdonított intelmeket a tanácsadója, Erik Kaliňák is osztja.
A Denník N, Kaliňák szerint a WHO világjárványügyi egyezménye "a globalisták újabb erőfeszítése a nemzetállamok hatalmának gyengítésére, valamint arra, hogy a polgároknak felelős politikusok kezéből a senki által nem választott tisztviselők kezébe helyezzék át a hatásköröket és a hatalmat".
A WHO-szerződéssel szembeni ellenállás nem korlátozódik Szlovákiára. Új-Zéland a szerződés aláírását megelőzően "nemzeti érdekű tesztet" sürgetett, és Észtország egyenesen elutasította a tervet.
Az Egyesült Államokban számos republikánus kormányzó, törvényhozó és aktivista riadalmat keltett a javasolt WHO-megállapodás miatt, amely a kritikusok szerint a COVID-19-hez hasonló közegészségügyi vészhelyzetekben a nemzeti szuverenitást lényegében átengedné a transznacionális szervezetnek.
Tavaly a floridai republikánus kormányzó és a 2024-es GOP elnökjelölt Ron DeSantis visszatolva a javaslat ellen, azzal érvelve, hogy az "elit" a COVID-19 világjárvány idején "káros politikákat" támogatott, és hogy "kizárt, hogy" Florida "valaha is támogatni fogja" a globális megállapodást.
Kristi Noem dél-dakotai republikánus kormányzó, Glenn Younkin virginiai republikánus kormányzó és Marco Rubio floridai republikánus szenátor hasonlóképpen elutasította a szerződést és az IHR módosításait, Rubio azzal érvelve, hogy a módosítások "a korrupt WHO-nak adnák át az amerikai közegészségügyi döntések feletti ellenőrzést".
Reggie Littlejohn, a Nőjogok Határok Nélkül elnöke érvelt 2022-ben, hogy ha az akkor tárgyalt módosításokat végrehajtanák, azok "az USA szuverenitásának jelentős csorbulását eredményeznék - annak a képességünknek a csorbulását, hogy mi magunk határozzuk meg, hogy valami egészségügyi vészhelyzetnek minősül-e, és ha igen, akkor mi a legjobb megközelítés az adott vészhelyzetre".
Az év elején közzétett dokumentumtervezet látszólag megerősíti a nemzeti szuverenitást a világjárványok idején, de egyértelmű kivételt tesz azon országok számára, amelyek politikája állítólag káros.
A dokumentum szerint "az Egyesült Nemzetek Alapokmányával és a nemzetközi jog elveivel összhangban" a WHO tagállamai "fenntartják maguknak a szuverén jogot arra, hogy saját politikájuk és jogszabályaik alapján meghatározzák és irányítsák a közegészségügyhöz való hozzáállásukat, különösen a világjárványok megelőzését, a felkészültséget, a válaszlépéseket és az egészségügyi rendszerek helyreállítását, feltéve, hogy a joghatóságuk vagy ellenőrzésük alá tartozó tevékenységek nem okoznak kárt a népüknek és más országoknak".
Még nem tudni, hogy a WHO a gyakorlatban hogyan határozná meg, hogy a tagállamok tevékenységei "kárt okoztak-e vagy sem népüknek és más országoknak".
A COVID-19 járvány kitörése során, országok és államok amely a nemzeti és nemzetközi irányelvek ellenszegülésével megtagadta a maszkok, védőoltások, elzárási szabályok stb. előírását, széles körben kapott elítélés baloldali médiumok és szakértők, akik azt sugallták, hogy ezek az államok és országok a vírus terjedését állandósítják azzal, hogy nem tartják be a vitatott és sokszor nagyon is káros közegészségügyi ajánlások.
Eközben a Human Rights Watch nemrég panaszkodott hogy a szerződés jelenlegi tervezete valójában nem megy elég messzire a nemzeti kormányok megkerüléséhez.
Egy november 7-i jelentésében a szervezet szerint a jelenlegi tervezet szerint a WHO-szabályok a nemzeti törvények hatálya alá tartoznak, és "úgy tűnik, hogy a feleket csupán "ösztönzik" arra, hogy "politikákat, stratégiákat és/vagy intézkedéseket fogadjanak el", de nem "betartják" a konkrét "törvényeket".".
"Ez a megközelítés jelentősen gyengíti a kormányok elszámoltathatóságát a felkészültség, megelőzés, reagálás és helyreállítás terén a nemzetközi emberi jogi törvényekkel összhangban" - érvelt a csoport.

Forrás:
Szlovák politikusok a WHO járványügyi szerződését a nemzetek gyengítésére irányuló "globalista" törekvésnek nevezik - LifeSite
pinteris
Ha majd valóban keresztény és nemzeti lesz.
ancilla456
És vajon keresztény nemzeti kormányunk mikor jut el idáig?
Bazsó-Dombi Attila
Hm. Amikor lesz nekünk olyan…