hu.news
1548

500 brit pap nemet mond Ferencre

A tekintélyes brit szövetség "Confraternity of Catholic Clergy", amely több mint 500 angliai, skóciai és walesi papot képvisel, állásfoglalást adott ki Ferenc homoszexualista firkásza, a "Fiducia …More
A tekintélyes brit szövetség "Confraternity of Catholic Clergy", amely több mint 500 angliai, skóciai és walesi papot képvisel, állásfoglalást adott ki Ferenc homoszexualista firkásza, a "Fiducia Supplicans" ellen.
A papok elmagyarázzák neki, hogy a katolikus tanítás megváltoztathatatlan. "A Szentírás alapján, amely a homoszexuális cselekedeteket súlyos romlottságot mutató cselekedetként mutatja be, a hagyomány mindig is azt vallotta, hogy "a homoszexuális cselekedetek eredendően rendellenesek"".
Nem látnak "olyan helyzetet, amelyben a pár megáldását megfelelően és megfelelően meg lehetne különböztetni a jóváhagyás bizonyos fokától", és ez elkerülhetetlenül botrányhoz [és ami még rosszabb: istenkáromláshoz] vezetne.
Az ilyen "áldások" gyakorlata összezavarná a házasságról és az emberi szexualitásról szóló tanítást. A papok arra a következtetésre jutnak, hogy "az ilyen áldások lelkipásztori és gyakorlati szempontból megengedhetetlenek".
Kép: Confraternity of Catholic Clergy © Tim Finigan, …More
pinteris
Követendő példa.