hu.news
1822

"A sötétség idejének" nevezte egy Szent a II. vatikáni zsinatot

A II. vatikáni zsinat befejezése előtt, 1965 februárjában valaki bejelentette Pio atyának, hogy hamarosan egy új rítus szerint, próbaképpen köznyelvesen fognak úrvacsorát tartani, egy olyan rítust …More
A II. vatikáni zsinat befejezése előtt, 1965 februárjában valaki bejelentette Pio atyának, hogy hamarosan egy új rítus szerint, próbaképpen köznyelvesen fognak úrvacsorát tartani, egy olyan rítust, amelyet egy liturgikus bizottság állított össze, hogy "inspirálja a modern embert".
Padre Pio azonnal levelet írt VI. Pálnak, még mielőtt látta volna a szöveget, és kérte, hogy mentse fel őt ettől a borzalmas liturgikus kísérlettől, és engedje meg neki, hogy továbbra is misézhessen.
Amikor Antonio Bacci bíboros (elhunyt: 1971) meglátogatta, hogy elhozza neki a kért engedélyt, Padre Pio elszólta magát: "Az ég szerelmére, vessetek már véget a zsinatnak".
Még ugyanebben az évben, az Egyháznak "megújulást" ígérő zsinat és annak eufóriája közepette egy tanítványának bizalmasan ezt mondta: "A sötétség eme időszakában imádkozzunk, s vezekeljünk a választottakért".
Forrás: ITreSentieri.it, szeptember 22.
#newsOabtmpssdw
Lajos D
Hááát, itt az energiaválság, közeledik a tél, a precedens pedig adott. Ki tudja mi lesz az új misekönyvek sorsa...