hu.news
776

BOCSÁNATOT kért a Novus Ordo püspök egy katolikus hitet hirdető pap miatt

Ray Browne, az írországi Kerry püspöke bocsánatot kért Seán Sheehy atya miatt, mivel a múlt vasárnapi misén Listowelben katolikus tanokat hirdetett (ahogy az alábbi videón látható).

Sheehy szerint ma már senki sem beszél a bűnről, pedig az egyre jobban burjánzik. Beszélt az abortuszról és arról, hogy óvszereket osztogatnak a tizenéveseknek, amivel csak népszerűsítik a paráznaságot.

"Láthatjuk ebben a transzneműség őrületében, a két férfi vagy két nő közötti szex bűnösségében. Ez bűn, ez egy halálos bűn. Úgy tűnik, az emberek ezt nem veszik észre [...]. Meg kell hallgatnunk Isten véleményét, mert ha nem tesszük, akkor nem tudunk már segíteni ezeknek az embereknek" - fogalmazott.

"A bűn ártalmas, káros és a pokolba taszít". Sheehy kifejezte azt a jámbor hitét is, hogy a mennyország "tele van" megtért bűnösökkel, és arra a következtetésre jutott, hogy ezt mindenki a halála napján fogja megtudni. Nem szerinte, hanem Isten véleményére alapján.

Reakcióként a nyomorúságos Browne püspök állítása szerint tudatában van annak, hogy a szentbeszéd mély felháborodást és "fájdalmat" okozott (DioceseOfKerry.ie, november 1.), bár ez a "fájdalom" csak a meg nem tért bűnösökre vonatkozik. "Bocsánatot kért" minden olyan [nyámnyila] embertől, akit "megsértett", és azt hazudta, hogy ezek a keresztény álláspontok "nem tükrözik az általános keresztény álláspontot".

Kép: Ray Browne © Trocaire, Flickr, via wikicommons CC BY-SA, #newsKuqpyxcsdj

02:21