nl.news
1535

Coronavirus: "Wijwater brengt Satan in paniek"

Wees niet bang om naar het wijwater in de kerken te reiken, schrijft Szczecin-Kamień Aartsbisschop Andrzej Dzięga, Polen, in een pastorale brief van 15 maart.

Hij legt uit dat de duivel in paniek raakt ten opzichte van wijwater, en dat de priesters ervoor zorgen dat het altijd vers is en één keer per week of zelfs dagelijks vernieuwd wordt.

Dzięga moedigt het ontvangen van de communie aan omdat "Christus geen ziektekiemen of virussen verspreidt".

De "meest volmaakte vorm van het ontvangen van de Heer" is knielend en op de tong, legt Dzięga uit.

Hij geeft toe dat "in bepaalde situaties" de kerk een staande ontvangst of een "communie in de hand" toestaat, maar hij vraagt iedereen om daar geen behoefte aan te hebben.

Hij voegt eraan toe: "Daarnaast moeten we allemaal veel meer bidden, zodat het doden van ongeboren kinderen uiteindelijk in Polen zal eindigen".

Afbeelding: Andrzej Dzięga, © wikicommons, CC BY-SA, #newsGywwxzugmu
Jan Joseph
Uitstekende visie. Deze Aartsbisschop heeft gelijk, wijwater met wijwaterzout en de wijding met de universele gebeden die bij de wijding van wijwater horen zal niemand besmetten. Ook het tijdens de Tridentijnse Heilige Mis geknield en op de tong ontvangen van de Heilige Communie heeft tijdens andere epidemieën zoals de pokken en de pest nooit andere mensen besmet. We hebben in onze Rooms Katholieke …More
Uitstekende visie. Deze Aartsbisschop heeft gelijk, wijwater met wijwaterzout en de wijding met de universele gebeden die bij de wijding van wijwater horen zal niemand besmetten. Ook het tijdens de Tridentijnse Heilige Mis geknield en op de tong ontvangen van de Heilige Communie heeft tijdens andere epidemieën zoals de pokken en de pest nooit andere mensen besmet. We hebben in onze Rooms Katholieke kerk een Aartsbisschop nodig die ons mooie geloof en onze Rooms Katholieke kerk redt. Deze Aartsbisschop is een diep gelovig mens en is daarom zeer geschikt om onze nieuwe Paus te worden.