hu.news
303

Paglia érsek újabb gúnytámadást indított?

"Ezt a szöveget nem kellett volna megírni" - mondta Paglia érsek, az Életvédő Pápai Akadémia elnöke egy római televíziós médiamegjelenés során.

A melegbarát prelátus a vatikáni szövegre utalt az olasz Zan-törvénnyel ("Legge Zan") kapcsolatban, amely a homoszexuális propagandát igyekszik megvédeni a szabad vitától.

A Paglia háta mögött látható képen egy teljesen meztelen férfi volt látható (videó lent). Az érsek szerint "nyilvánvaló", hogy az állítólagos "homoszexuálisok elleni gyűlölet" létezik, pedig a valóság az, hogy a homoszexuális ideológusok gyűlölik azokat, akik cáfolják őket.

Paglia érsek hozzátette, hogy az általa elképzelt "homoszexuálisok elleni gyűlölet" ellen "harcolni kell".

Annak érdekében, hogy valamelyest enyhítse az indulatokat, azt mondta, hogy a Zan törvény "rosszul van megírva", felismer egy "problémát", de nem segít a megoldásában. Annak ellenére, hogy, ez a törvény kriminalizálja az evangélium hirdetését, Paglia erősködött, hogy az Olaszország és a Vatikán közötti konkordátumnak "semmi köze" nincs hozzá.

Kívülről nézve Paglia megjegyzései Ferenc pápa elleni személyes támadásnak tűnhetnek, de valószínű, hogy egyeztetett Ferenc pápával, hogy ne legyen minden egyértelmű.

#newsEzlemtwcet

03:36