hu.news
612

Nem! A bécsi bíboros megakadályozza, hogy Schneider püspök misét ünnepeljen

Athanasius Schneider püspök csak a hétfőn 16.30-kor kezdődő római szentmisén mondhat prédikációt a bécsi Karlskirche templomban. A misét a Szent Péter Testvériség papja celebrálja. Ez a hír …More
Athanasius Schneider püspök csak a hétfőn 16.30-kor kezdődő római szentmisén mondhat prédikációt a bécsi Karlskirche templomban.
A misét a Szent Péter Testvériség papja celebrálja. Ez a hír futótűzként terjedt a bécsi óhitűek körében. Christoph Schönborn bíboros, aki rendszeresen homoszex bemutatóteremmé változtatja székesegyházát, megtiltotta Schneider püspöknek, hogy római misét celebráljon, és csak az új rítusú Eucharisztiát engedte meg neki.
Az ismert püspököt már több katolikusellenes egyházmegyében is eltiltották a misézéstől és az előadások tartásától.
A szentmisére közvetlenül az Élet Menete előtt kerül sor, amely az úgynevezett Matic-jelentés ellen tiltakozik, amely a gyermekek abortuszát "emberi jognak" nevezi, és a gyermekek élethez való jogát "nők elleni erőszaknak" bélyegzi. A jelentésről június 23-án szavaznak az EU Parlamentjében.
Schneider püspök jelenleg több európai országba látogat. Június közepén misét celebrált Lengyelországban, majd Olaszországon keresztül …More