Franciscus: Heilige Mis "Verboden", simulatie van eucharistie welkom

Justin Welby, een leek die zich voordoet als de "aartsbisschop van Canterbury", ging op 25 januari voor in een Anglicaanse eucharistieviering in San Bartolomeo, een katholieke kerk in Rome.

Hij bedankte Franciscus voor het toestaan van de simulatie. Bisschoppen en Anglicaanse lekenpredikanten woonden het spektakel bij.

Later op de dag ontving Franciscus Welby in audiëntie, vergezeld door zijn vrouw Caroline.

Tot slot zongen Franciscus, kardinaal Koch, de Grieks-orthodoxe metropoliet Polykarpos van Italië en Welby, opnieuw in bisschoppelijke camouflage, en enkele andere prelaten Vespers in de Sint-Paulusbasiliek.

De bijeenkomsten maakten deel uit van de Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen.

AI-vertaling

Jan Joseph
Oecumene is een totaal achterhaalde geloofsvisie, meestal gebaseerd op een communistische/socialistische levensvisie. Maar het heeft niets te met het zuivere geloof in God, het is een persoonlijke geloofsvisie. In de jaren zestig van de vorige eeuw dachten veel gelovigen dat Oecumene de nieuwe kerk zou worden, maar daar is net als van een gezamenlijke politieke partij, het CDA, niet van terecht …More
Oecumene is een totaal achterhaalde geloofsvisie, meestal gebaseerd op een communistische/socialistische levensvisie. Maar het heeft niets te met het zuivere geloof in God, het is een persoonlijke geloofsvisie. In de jaren zestig van de vorige eeuw dachten veel gelovigen dat Oecumene de nieuwe kerk zou worden, maar daar is net als van een gezamenlijke politieke partij, het CDA, niet van terecht gekomen.