Elias Leyds CSJ pleegde zelfmoord

Pater Elias Leyds is woensdag dood aangetroffen in zijn kamer, "twee dagen na zijn zelf toegebrachte dood", meldt de antikatholieke Nederlandse media-activist Hendro Munsterman (Nd.nl).

De gemeenschap van de Broeders van Sint Jan, waartoe Leyds formeel behoorde, schrijven op hun website dat er een onderzoek loopt naar de omstandigheden van het overlijden. Munsterman voegt daar aan toe dat het onderzoek woensdagochtend is afgerond en dat verschillende bronnen hebben bevestigd dat Leyds door zelfdoding is overleden.

Munsterman beschrijft Elias als "bijzonder ijverig in het verkondigen van het katholieke geloof" en "strijdlustig". Hij hield van provoceren: "Christus provoceerde ook, maar altijd om het beste in anderen naar boven te halen," zei hij.

"Sinds mijn kindertijd heb ik altijd een gevoel van rusteloosheid gehad," zei pater Leyds in 2014: "Toen ik het boek Openbaring in de Bijbel las, wist ik: dit klopt. Ik ben niet de enige die gek is. De wereld vergaat op een dag."

Hij deed ook aan boksen en werkte een tijdje als gevangenispastor. Soms liet hij zich graag van zijn harde kant zien en gebruikte hij vrouwenhatende leuzen. Hij werkte onder andere in Litouwen en Rusland.

Leyds kende de Romeinse mis en had al 10 jaar niet meer tussen zijn neoconservatieve broeders geleefd.

Vier dagen voor zijn dood zei hij tegen luisteraars van Radio Maria: "Wees optimistisch, houd hoop ondanks de verwarring. Hoe duidelijker de duisternis aan het licht komt, hoe minder machtig ze wordt. Dit is de Kerk van Christus. Wat Hij nu toestaat, moeten we helaas accepteren als een uitdaging voor ons geloof, maar vroeg of laat zullen we voor onze eigen ogen alle plannen van Satan in duigen zien vallen".

Een EWTN-collega herinnert zich hem als "een ongelooflijk indrukwekkend figuur", "hoog opgeleid, geestig, moedig, authentiek, nederig" en met "een geweldig gevoel voor humor". Tegelijkertijd was hij "nuchter en toegankelijk".

Als de doodsoorzaak zelfmoord was, wat een doodzonde is, dan moet er een verborgen kant aan deze charmante en vrome priester hebben gezeten.

Moge God zijn ziel genadig zijn.

AI-vertaling
Paul F
Dat suïcide de meest plausibele verklaring is, waag ik te betwijfelen.
In paradisum deducant te angeli...
Snuf de Hond
Geruchten na plotselinge dood pater Elias Leyds
is er sprake van een afscheidsbrief? ben benieuwd.🤥More
Geruchten na plotselinge dood pater Elias Leyds

is er sprake van een afscheidsbrief? ben benieuwd.🤥
Snuf de Hond
Zelfmoord ?, geloof ik niets van. Hij was van radio Maria!
Hier zit mogelijk meer achter.🥵
Jan Joseph
Ja Snuf de Hond heeft gelijk, zelfmoord onzin.
Snuf de Hond
Hij was anti-vaccer en kerngezond!
Snuf de Hond
Pater Elias mening over zelfmoord:
"Dit is wat deconstructie betekent: aantonen dat een discours over objectieve waarheden uiteindelijk zichzelf tegenspreekt. In plaats van een moord in een donkere baarmoeder is menselijk begrip in Derrida’s visie eerder een publieke zelfmoord. En natuurlijk is zelfmoord in vergelijking met moord smetteloos, omdat de dader geen verantwoording hoeft af te leggen …More
Pater Elias mening over zelfmoord:

"Dit is wat deconstructie betekent: aantonen dat een discours over objectieve waarheden uiteindelijk zichzelf tegenspreekt. In plaats van een moord in een donkere baarmoeder is menselijk begrip in Derrida’s visie eerder een publieke zelfmoord. En natuurlijk is zelfmoord in vergelijking met moord smetteloos, omdat de dader geen verantwoording hoeft af te leggen en niet verplicht is om op te ruimen – of in de doofpot te stoppen. Voor één keer is de Franse revolutie hygiënischer dan de Duitse ‘Endlösung’. We kunnen verontwaardigd zijn over deze minachting voor het intellect, of ons vermaken bij de gedachte hoe Derrida zijn eigen discours over deconstructie zou deconstrueren. Maar bovenal moeten we hem dankbaar zijn. Want in feite demonstreert hij voor het menselijk discours dezelfde eigenschap die Kurt Gödel demonstreerde voor numerieke systemen en Bernhard Riemann voor geometrie. Deze eigenschap heeft Gödel ‘onvolledigheid’ genoemd. Ze laat zien dat zodra een gebied van menselijke kennis zichzelf als volledig beschouwt, d.w.z. geen input van buitenaf meer nodig heeft, het zichzelf van binnenuit vernietigt. Zo toont Gödel aan, dat elk numerieke berekeningswijze zal moeten uitgaan van fundamentele waarheden, premissen die niet bewezen kunnen worden binnen de eigen grenzen. Riemann had, vóór Gödel en de uitvinding van de term onvolledigheid, al aangetoond dat geen enkele geometrische kwantificering van ruimte en tijd kan standhouden zonder krachten, waarvan wordt verondersteld dat ze erbinnen werkzaam zijn.

Bron: Fiducia Supplicans: in het kielzog van de deconstructie (6) @Pater Elias

En deze intellectueel pleegt vervolgens "zelfmoord"???

Dit is niet aannemelijk en tegen de Pater zijn eigen mening ingaand!