hu.news
186

Más is ír Viganó érsek nevében?

Roberto De Mattei római történész ellentmondásokat vél felfedezni Viganó érsek 2020 előtti és utáni nyilatkozatai között (CorrispondenzaRomana.it, június 21). Szerinte Viganó "első" nyilatkozatai …More
Roberto De Mattei római történész ellentmondásokat vél felfedezni Viganó érsek 2020 előtti és utáni nyilatkozatai között (CorrispondenzaRomana.it, június 21).
Szerinte Viganó "első" nyilatkozatai ritkák voltak, tartalmilag körülírtak, határozottak, egyszerű és nemes nyelvezetűek, és csak olyan ügyekre vonatkoztak, amelyekről Viganónak közvetlen tudomása volt.
A Covid-hullámtól kezdve De Mattei számára "valami váratlanul megváltozott", és "egy új Viganó érsek" jelent meg a színpadon, aki "nagyképű" és "szarkasztikus" nyilatkozatok "sortüzével" fejezte ki magát az "Új Világrend" ellen.
Viganó terjeszkedett a teológia, a liturgia, a geopolitika és a történelemfilozófia területeire, "amelyekről Viganó mindig is azt mondta, hogy nem ért hozzá" - írja De Mattei, hozzátéve, hogy a liturgia és a második vatikáni zsinat Viganó "hobbilovává" vált. Ezért kérdezi: "Vajon valóban Viganó érsek a szerzője az elmúlt év írásainak?".
De Mattei úgy tudja, hogy Viganót több mint egy éve, négyszemközt, több …More
Bazsó-Dombi Attila
De Mattei sajnos képtelen felfogni, hogy a próféták másként kommunikálnak mint a funkcionáriusok, ebből adódóan pedig sajnos kényszeresen támadja a prófétát. Vigano Érsek az egyetlen főpap aki még az égi mércét alkalmazza a földi történések mérlegeléséhez, így nem véletlenül idegesítő a látszat-tradicionalista De Mattei számára.