hr.news
740

Franjini povjerenici upravo su ukinuli još jedan samostan

Šest klarisa iz Porto Vira odbilo je vatikanskog povjerenika i protjerano je iz svog samostana, izvještava LaNuovaBq.it (3. prosinca). Samostan je 23 godine, do 2017. godine vodila majka Marija Giuliana …More
Šest klarisa iz Porto Vira odbilo je vatikanskog povjerenika i protjerano je iz svog samostana, izvještava LaNuovaBq.it (3. prosinca).
Samostan je 23 godine, do 2017. godine vodila majka Marija Giuliana Ravagnan. Od 1980-ih borila se za očuvanje izvornog poštovanja svog reda. Vatikan ju je podržavao.
Stvari su se promijenile Franjinim izborom. U rujnu 2016. godine biskup Chioggia Andriano Tessarollo krenuo je u apostolski posjet rekavši na kraju majci da je sve bilo u redu.
No nekoliko mjeseci kasnije dobila je uredbu koja je optužuje da je "autoritarna". Samostan je stavljen pod povjerenicu, sestru Ivanu Assolini. Ona je suspendirala majku u kolovozu 2017. godine, ublažila pravila, smanjila molitvu i nadgledala svu poštu.
Molbe Franji i prefektu Kongregacije za vjerske, kardinalu Joãu Braz de Avizu, ostali su bez odgovora. Franjo nikada nije kontaktirao sestre.
U prosincu 2017. godine Vatikan je potvrdio suspenziju Giuliane optuživši samostan da ima "previše" slika i kipova svetaca, …More