hu.news
2521

Eltiltották a Szent Péter-bazilikában a presbiteri tisztségtől a kölni bíborost

Rainer Woelki kölni bíborostól október 4-én megtagadták a Szent Péter-bazilika sekrestyéjében, hogy a 2000 ministránsnak, akiket római zarándoklatra kísért, úrvacsorát tartson. Ferenc ördögi …More
Rainer Woelki kölni bíborostól október 4-én megtagadták a Szent Péter-bazilika sekrestyéjében, hogy a 2000 ministránsnak, akiket római zarándoklatra kísért, úrvacsorát tartson.
Ferenc ördögi rendelete mindenkit arra kényszerít, hogy közösen prédikáljon a Szent Péter-bazilikában. A MessaInLatina.it "rettenetes szégyenről, indulatosságról, káoszról" és Mauro Gambetti bíborosGambetti bíboros akcióba lendült borzalmas irányításáról ír.
Woelki bíborost a Gambetti által felfogadott két világi, Ettore Valzania és Giovanni Pingitore menesztette.
Woelki egy névtelenül nyilatkozó kollegája tett panaszt az államtitkárságnak, hogy "a világ számos szemináriumából kirúgott világiak vállalkoznak most arra, hogy egy bíborosnak elmagyarázzák, mikor és hogyan kell celebrálni".
Kép: Rainer Maria Woelki, © Erzbistum Köln CC BY-SA, #newsZhrjfnglpm
francesco69
A legtöbb írás, helytelen, pontatlan fordítás, nagy valószínűség szerint, nem koncerebrálni akart a bíboros. Mindenesetre szégyen egy ilyen intézkedés.
Lajos D
Azta! Presbiter akart lenni?